Att nå Himlen full av lycka genom en andlig resa med bön

Himlen som en verklig och salig verklighet

Tiden fortsätter att röra sig framåt, och människor är resenärer i livets resa. Ibn Qayyim Al Jauziyyah hävdade att himlen är troendes drömlandsby, en plats av verkligt lycka. Himlen är inte bara en mänsklig fantasi för att motivera godhet; det är en verklig och existerande verklighet. I himlen kommer vi att finna magnifika palats, extraordinära kungariken, vackra floder, träd med läckra frukter, otänkbara rätter, livliga marknader och förtrollande tält. Den största glädjen är dock att se Allahs ansikte, vår älskade och vackraste Herre. Den föreställda lyckan i himlen, Profeten Muhammad förklarade att den första måltiden i himlen är den läckraste delen av fiskens hjärta, följt av himmelskt nötkött som betar på himlens kanter. Deras drycker kommer från en källa som kallas Salsabil. (Q.S. Muhammad: 15) (Hadith berättad av Muslim nr. 315)

Photo by grafismedia from grafis media on Canva


Att tala om himlen som en dold verklighet

Att tala om himlen innebär att fördjupa sig i det osynliga, och dess förklaring måste komma från giltiga koranverser och hadither. I Koranen lovar Allah himlen i sina ord: "Och skynda till förlåtelse från er Herre och en trädgård lika vidsträckt som himlen och jorden, beredd för de rättfärdiga." (Q.S. Ali Imran: 133).


Bönen som porten till himlen

En väsentlig praxis som visar gudsfruktan är bönen (salah). Bönen är ett direkt medel för kommunikation med Allah. Profeten Muhammad, frid vare med honom, förklarade: "Bönen är religionens pelare." (Hadith berättad av Ahmad). Bönen är inte bara en plikt utan också nyckeln till himlens skönhet. I bönen reflekterar vi, minns och stärker vår andliga koppling till Allah. Bönen lär lydnad och underkastelse, egenskaper som kommer att leda oss mot verklig lycka i himlen.


Himlens skönhet är inte bara tillgänglig genom att uppfylla plikten att be ensam, utan också genom uppriktighet och konsekvens i att utföra den i tid. Att upprätthålla disciplin i regelbunden bön visar en känsla av ansvar och allvar i att bygga en relation med Allah. Tidig bönpunkt skapar också balans i det dagliga livet och påminner oss om att alltid prioritera den andliga kopplingen mitt i världens upptagenhet.


Palatsen och kungarikena i himlen är verkligen magnifika och strålande

Ibn Qayyim beskriver himlens strukturer med magnifika palats och extraordinära kungariken. Profeten drömde till och med om att vara i himlen och se palatset som tillhör Umar bin al-Khattab. Byggnaderna är gjorda av silver och guld, murbruket av mysk, gruset av pärlor och ädelstenar, och marken av saffran. Himlen är också fylld med floder vars vatten aldrig ändrar smak, floder av läcker mjölk, floder av ljuvligt vin och floder av filtrerad honung. De stora träden i himlen kastar skuggor som täcker en sträcka av 100 år av en hästs resa.


Comments

Popular posts from this blog

Vermeidung von Fehlern beim Ausführen des Salats: Anleitung für das vollkommene Gebet

Performing Salah on Time as a Self-Discipline Exercise

Toll! Die außergewöhnlichen Vorteile von Salah für die Gesundheit von Körper und Seele